01 Kasım 2006

Herkese Açık İnternet - KİEM

Hürriyet gazetesinde yakaladığım bir haber uzun zaman sonra beni mutlu etti. Eğer yazılanlar doğruysa devletimiz yetişkinlere yönelik KİEM adı verilen "Kamu İnternet Erişim Merkezleri" kuruyor.

Bu ne demek?
- Devlet internet cafe açıyor demek değil! (bu biiir) - Bilgi toplumuna geçtik/geçiyoruz muhabbetinin (ki yalan) altını doldurmaya yönelik ender somut projelerden biridir (bu ikiii) 
- Vatandaşların bankacılık, eğitim, eğlence, iletişim (e-mail belki Skype), araştırma vb işlemleri online yapabilme imkanı tanıyacak bir proje - Porno, illegal içerik vs yok! 
- Her merkezin haftada 550-600 kişiye hizmet vermesi planlanıyor. 
- Türkiye çapında 4.500 merkez açılması planlanıyor 
- Ek merkezlerin açılması için özel sektörün projeye katkısı bekleniyor. Mesela Microsoft, Intel, AMD, Koç Holding, Sabancı, Doğan Grubu, Çukurova Holding ve Doğuş Grubu 500'er KİEM kursalar, bu sayı artsa güzel olmaz mı? Hem de ne güzel olur!

Sonuç?
Şu ilk haliyle bile sosyal ve kültürel faydalarını tartışmıyorum, çok pozitif. Ancak düşünce yapımın koridorlarından kendi sektörümle ilgili bir çıkarım yapmamı duygularım engeleyemedi! 4.500 merkez X 600 kişi = 2.700.000 internet kullanıcısı Türkiye'nin internet kullanıcısı bugün 10.000.000 civarında. Bir başka bakış açısıyla "Türkiye'de internet kullanımı" hakkında yapılan anketlerde sorulan soruların şu şekilde değişimi; > Haftada en az bir kez internet kullanıyorum diyenlerin sayısını + 2.700.000 ekle ( Ayda + 10.800.000 ediyor!) Destekliyorum... desteklemeye çağırıyorum!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

internet cafecileri hesaba katmazsak guzel bi durum..
internet cafelerde de haksiz rekabet yapacagida acik.

Adsız dedi ki...

Ben Bolu A.İ.B.Ü de okuyorum.. Bolu Halk Eğitim Merkezinde de KİEM var ama zannedersem kurulduğu günden beri kilitli. hiç kullanıma sunulmamış. öğrendiğime göre 20 tane çil çil bilgisayar orada yatıyormuş.. hiç bir yetkili bununla ilgilenmez mi?